نجمه ملکی؛ مهدی دادمهر؛ محمد علی کریمی
چکیده
در این پژوهش به منظور ارزیابی ترکیبات مؤثر موجود در عصاره گیاه چای ترش (Hibiscus sabdariffa) و تأثیر آن بر رشد سلولهای سرطانی رده HepG2 مقایسهای بین میزان متابولیتهای ثانویه موجود در عصاره بافت برگ گیاه و عصاره ریشه مویین تراریخته آن انجام گرفت که در آن میزان آنتوسیانینها و فلاونوییدها و فنل کل در هر دو اندازهگیری شد. در طی انجام سنجش پلیفنلها ...
بیشتر
در این پژوهش به منظور ارزیابی ترکیبات مؤثر موجود در عصاره گیاه چای ترش (Hibiscus sabdariffa) و تأثیر آن بر رشد سلولهای سرطانی رده HepG2 مقایسهای بین میزان متابولیتهای ثانویه موجود در عصاره بافت برگ گیاه و عصاره ریشه مویین تراریخته آن انجام گرفت که در آن میزان آنتوسیانینها و فلاونوییدها و فنل کل در هر دو اندازهگیری شد. در طی انجام سنجش پلیفنلها با دستگاه HPLC میزان غلظت فلاونویید کاتچین در عصاره ریشه مویینه تراریخته به میزان 8/22 میلیگرم بر گرم ماده خشک تعیین شد که چندین برابر مقدار 9/0 میلیگرم بر گرم در نمونه عصاره برگی چای ترش ماده خشک بود و این نشاندهنده افزایش معنیدار در غلظت این متابولیت ثانویه مؤثر نسبت به سایر متابولیتهای ثانویه در طی فرایند تولید ریشه مویین تراریخته میباشد. سپس عصاره نمونههای برگی وریشه مویین در غلظتهای مختلف صفر، 25، 50، 100، 200 و 400 میلیگرم بر میلیلیتر به سلولهای سرطانی کبد HepG2 در آزمایشگاه اضافه شدند ودرصد زندهماندن سلولها بهروش MTT محاسبه شد. میزان زندهماندن سلولها در نمونههای تحت تیمار با عصاره ریشه مویین تراریخت کمتر از نمونه چای ترش بود که به احتمال زیاد بهدلیل وجود غلظت بالاتری از کاتچین در نمونه ریشه مویین تراریخته میباشد و بهترین غلظت عصارههای نمونه چای ترش و ریشه مویین تراریخته که بالاترین درصد آپاپتوز (مرگ سلولی) سلولها را نشان داد غلظت 100 میلیگرم بر میلیلیتر بود.